perjantai 25. lokakuuta 2013

Nimbin

Menimme reissumme aikana Nimbiniin päiväretkelle. Nimbin sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Byron Baysta. Päiväretkeen meille kuului myös lounas, sekä niin sanottu matkaopas joka osasi kertoa paljon Nimbinistä, kulttuurista sekä ihmisistä siellä. Päivä oli suht mielenkiintoinen.

Australiassa kannabiksen hallussapito tai myynti on laissa kiellettyä ja rangaistavaa, Nimbinin hippikulttuurissa tämä on kuitenkin arkipäivää ja siellä myydään, ostetaan ja käytetään marihuanaa todella avoimesti. 

Tälläisellä bussilla olimme liikenteessä
Itsehän olen käynyt Nimbinissä kerran aiemmin ja paikka oli pysynyt juuri samanlaisena kuin sen muistankin. Ensimmäisen viiden minuutin aikana kun saavuttiin kyseiseen paikkaan meiltä tultiin kysymään KAHDEKSAN kertaa haluammeko ostaa marihuonaa missään muodossa.





Kadulla kävellessä tuli tunne, että laukusta täytyy pitää kaiken aikaa kiinni tai se lähtee jonkun mukana aika nopeasti. Ihmisistä huomasi heti ketkä ovat kasvaneet kyseisessä paikassa ja ketkä ovat siellä viettämässä vain päivää. Me emme olisi halunneet siellä olla pimeän aikaan, sen verran epänormaali koko paikka oli ja monesta näki, että on käytössä muutakin kuin pelkästään kannabis.




Nimbin on kuitenkin sellainen kohde joka varmasti kannattaa käydä katsomassa jos Australiassa kerran on. Itselle tämä ei ollut mikään järkytys enää näin toisen kerran jälkeen, mutta ensimmäisellä kerralla paikka oli todella erilainen mihinkään muuhun paikkaan verrattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti