tiistai 22. lokakuuta 2013

Byron Bay

Mulla ei ole Byron Baysta kuvia oikeastaan ollenkaan, jostain syystä kamera jäi aina hostellille. Koitan saada jonakin päivänä kuvia Clionan kamerasta niin sitten sitä kautta saisin kuvia hieman tännekin näytille. :) 

Mä niin tykkään Byron Baysta! Jollakin tavalla todella rentoutunut kaupunki, ihmiset on vaan ja ottaa rennosti. Paljon hippejä ja reissaajia. 
Me yövyttiin Byron Bayssa kolme mahtavaa yötä. 

Ensimmäisenä iltana mentiin cheeky monkeys nimiseen baariin ja siellä viihdyttiinkin loppuun saakka. Paikka on tunnettu hullusta meiningista ja siintä, että ihmiset tanssivat muun muassa pöydillä ja porukkaa on paljon. Toisiin ihmisiin on myös helppo tutustua. 
Me oltiin paikalla tanssimassa hullun lailla loppuun saakka, jonka jälkeen siirryttiin jatkoille rannalle. Rannalla oli paljon porukkaa ja tunnelma oli rento. Kaikki olivat ystävällisiä toisille, eikä suomalaisille tuttua baarin jälkeistä nahistelua ollut ollenkaan. Rentoa porukkaa! 
Ilta/yö olikin todella hyvä aloitus meidän viimeiselle kohteelle reissun aikana. 

löysin yllättäen suomenlipun baarista 

Toisena päivänä tehtiin päiväretki Nimbiniin, josta laittelen kuvia ja kerron paremmin myöhemmin. Nimbinissä olen itse ollut aiemminkin, eikä paikka ole muutunut sen jälkeen mihinkään.

Lauantai iltana minulla ja Adamilla oli kauhea into lähteä juhlimaan, mutta Cliona ja Eric eivät olleet innostuneita. Parin tunnin suostuttelemisen jälkeen luovutimme ja lähdimme kahdestaan viihteelle. Baarissa Adam tapasi ruotsalaisen kaverinsa sattumalta ja vietettiinkin sitten iltaa kolmistaan.
Ilta oli muuten todella hyvä, mutta kun baarin ovet sulkeutuivat alkoi aivan älytön kaatosade! Hostellille meillä oli kuitenkin jonkin verran matkaa ja kun pihejä reissaajia ollaan niin ei tietenkään taksia tilattu. Juostiin vesisateessa aina seuraavan katoksen kohdalle.
Loppujen lopuksi juokseminen oli aika turhaa, sillä oltiin läpimärkiä jo alle puolenvälin jälkeen.

katoskuvaa sateen keskeltä 
Viimeistä päivää juhlittiinkin sitten vähän rauhallisimmissa merkeissä, loikoiltiin auringossa ja kuunneltiin musiikkia sekä vähän käytiin kävelemässä. Sellainen rento lopetus meidän reilun kahden viikon reissulle. Illalla käytiin juomassa muutamat, ja niihin muutamiin se sitten jäikin :)


Cliona ja minä viimeisenä iltana


Koska me kaikki neljä olemme tyhmiä, emme pakanneet laukkuja/rinkkoja valmiiksi edellisenä iltana, ja tähän ylläolevaan näkyyn herättiin 20 minuuttia ennen uloskirjautumista viimeisenä aamuna. Pienoinen kiire tuli, mutta hyvin kerettiin. 
Bussi kohti Sydneytä lähti illalla hieman viiden jälkeen ja Sydneyhyn saavuttiin 14 tuntia bussin lähtemisen jälkeen.

Matka on siis nyt virallisesti takana. Kaikinpuolin reissusta jäi todella hyvä mieli itselle ja uskoisin että muillekin matkakumppaneille. Ei ollut suuria riitoja, eikä ongelmia. 

Pikaisen miettimisen jälkeen tässä alla hieman asioita reissaamisen hyvistä sekä huonoista puolista ystävien kesken. 
Varmasti enemmänkin olisi listattavaa, mutta nämä nyt ensimmäisenä mieleen tulleena.

Reissun hyvät puolet:
  • Ystävien kanssa reissaaminen
  • Ei tarvitse olla yksin/enemmän saa tehtyä kaikenlaista
  • Kustannukset saa jaettua/tulee halvemmaksi
  • Jos yksi on väsynyt on toiset tsemppaamassa
  • Ystävät auttamassa, jos apua tarvitsee
  • Samanlainen huumorintaju porukan kesken tuo todella hyviä hetkiä
Reissun huonot puolet:
  • Ei pysty olemaan hetkeäkään yksin
  • Kaikki tarvitsee suunnitella useammalle hengelle
  • Toisen naama jos alkaa ärsyttämään ei sitä pääse pakoon, hetkeksikään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti