maanantai 4. marraskuuta 2013

Opiskeluiden aloitus



Aloitin kouluni viime viikon maanantaina. Kouluni kestää 52 viikkoa ja tämän jälkeen olisi tarkoitus saada management diploma. Tässä pieni lainaus kouluni nettisivuilta selventäen hieman enemmän mistä tutkinnosta on kyse:

"The purpose of this qualification is to enhance and develop the entrepreneurial and employability skills in the areas of management and efficient leadership or to extend career path options of individuals. This program is ideally designed for practitioner who are engaged to manage the work of others or to add value to or review management practices or individuals with a strong interest in the practical application of key management principles and how to apply them in practical business situations or the pathway to higher qualification with in the broader field of business study."

Nyt viikko koulun alkamisen jälkeen olo on aika innostunut, mutta samalla hieman jännittynyt edelleenkin. Koulu tuntuu todella haastavalta, mutta sitähän minä lähdin hakemaankin, olen varma että tulen oppimaan paljon ja kehittämään englantiani hurjasti.
Opiskellessa osa tehtävistä on ollut hieman haastavia minulle, sillä sanasto on sellaista mitä en ole ikinä ennen käyttänyt. Olenkin ottanut itselleni tavaksi kantaa pientä vihkoa mukanani ja aina kun kohtaan sanan, jota en ole ennen kuullut niin kirjoitan sen ylös ja myöhemmin illalla selvitän mitä kyseinen sana tarkoittaa.



Olen kuitenkin ymmärtänyt luennoilla kaiken ja ollut todella aktiivisesti keskusteluissa mukana. Enää ei ole niin epävarma olo englantini suhteen. Aksentti minulla on, mutta siitä ei niin vaan eroon pääsekään. Puhumalla vain. :)

Ensimmäisenä päivänä lähdin koulun jälkeen lounaalle muutaman uuden opiskelija tuttavuuden kanssa ja on sellainen olo, että tulen hyvin viihtymään opiskelijana täällä.
Huomenna saadaan opiskelijakortit ja pääsee hyödyntämään opiskelija alennuksia ympäri Sydneytä. :) Kolmen viikon päästä alkaakin joululoma, joka on kahdeksan viikon mittainen. Silloin saan laillisesti myös työskennellä täypäiväisesti, joten töitä tulee silloin varmasti tehtyä. :) Hassuun ajankohtaan koulu alkoi, kun on kuukausi opiskelua ja sitten heti kahden kuukauden loma. Loman jälkeen meillä kuulema alkaakin hieman haastavammat tehtävät koulussa, kauhulla siis odottelen. :)


Tapasin ehkä Sydneyn cooleimman koiran viime viikolla.

Viime viikolla tapasin suomalaiset Hannan sekä Nikon ja he tulivat asunnolle viettämään aikaa muutamaksi tunniksi. Kumpaakaan en entuudestaan sen enempää tunne kun, että Hanna on todella rakkaan ystäväni sisko. :)
Mukava oli nähdä muitakin suomalaisia ja päästä suomea puhumaan. Ehkäpä me vielä törmätään täällä uudelleenkin. 




2 kommenttia:

  1. Muuttaako Juuso takaisin Australiaan, nyt kun oletkin siellä vielä vuoden? Vai oletteko enää yhdessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvissä väleissä erosimme, eli ei, emme ole enää yhdessä.

      Poista