tiistai 19. marraskuuta 2013

Viisumit Australiaan, osa 2

Jatkoa siis postaukseen Viisumit Australiaan, osa 1, jonka löydät tästä painamalla.

TYÖVIISUMIT

Temporary Work (Skilled) visa (subclass 457)

Työnantajan nimeämät viisumit (sponsori viisumi) on tarkoitettu Australian työnantajille, jotta he voivat värvätä palvelukseensa ammattitaitoista porukkaa ulkomailta tai väliaikaisesti Australiassa asuvia henkilöitä. Viisumin ehtoina on, että työnantaja ei ole onnistunut löytämään työntekijää Australiassa olevalla työvoimalla tai heillä ei ole ollut riittävää koulutusta.
Viisuminhaku prosessi sisältää kaksi eri vaihetta:

  1. Työnantaja nimeää työntekijän
  2. Hakijan oma viisumihakemus
Viisumi sallii sinun olla ja työskennellä Australiassa jopa neljä vuotta, vaatimuksina siis, että työnantaja on nimennyt sinut ja sinulla on riittävä ammattitaito sekä englannin kieli täyttää kyseinen paikka. Terveytesi täytyy myös olla kohdillaan ja vaadittavat lääkärintarkastukset täytyy suorittaa sekä tarvittaessa englannin kielen tasotestit.
Hakemusta jätettäessä voit olla joko Australian ulkopuolella tai Australiassa. Viisumi antaa sinun siis työskennellä Australiassa jopa neljä vuotta, tuoda perheesi (puoliso sekä lapset) mukanasi joko työskentelemään tai opiskelemaan ja pystyt poistua maasta ja saapua maahan rajattomasti.

Laskin kyseisen viisumin hinnan niillä ehdoilla, että olet Australiassa viisumin hakuaikana ja sen aikaisen viisumisi olet anonut myös ollessasi Australiassa ja tämän päivän hinnaksi tuli AUD 1,735.00 eli tämänpäivän valuuttakurssin mukaan 1,207.50 €.
Jos taas olet Australiassa viisumin haku aikana, mutta sen hetkisen viisumisi olet anonut ollessasi Australian ulkopuolella tai et ole kyseisellä hetkellä Australiassa kustannukseksi tulee AUD 1,035.00 eli 720,33 €. Hinnat ovat myös yhtä henkilöä kohden, eli sitä päähakijaa, en laskenut hintoja henkilöille jotka liitettäisiin kyseiseen viisumiin.
Lisäksi vaadittaessa sinun täytyy kustantaa lääkärintarkastuksen, henkivakuutus sekä muut kulut.

Skilled Independent visa (subclass 189)

Tämä viisumi on tarkoitettu ihmisille, jotka eivät ole työnantajan nimeämiä, (sponsoroituja) perheenjäseniä tai hallituksen tai alueen nimeämiä. Viisumi sallii sinun asua ja työskennellä Australiassa vakituisesti. Viisumi on niin sanotusti pisteitä vaativa viisumi, josta lisätietoa löytyy tästä painamalla. Koskevat myös viisumiluokka 189:n lisäksi 190 ja 489 viisumeja. Sinun täytyy myös olla kutsuttu saamaan tätä viisumia.

Voit olla oikeutettu tähän viisumiin kun:

  • ammattisi on skilled occupation listalla
  • sinulla on vaadittava työhistoria, koulutus ja taito kyseisestä ammatista
  • et ole vielä täyttänyt 50-vuotta
  • saavutit vaaditut pisteet kutsukirjeen vaaditussa pistetestissä 
  • riittäävä englannin kielen taito
Voit olla Australiassa tai Australian ulkopuolella viisumia anottaessa ja sinulla täytyy olla vaaditut lääkärintarkastukset käytynä. (lääkärintodistus on voimassa 12 kuukautta) Hakemukseesi voit myös liittää perheesi (puolisosi, lapsesi, muu sukulainen) ja heidän täytyy myös suorittaa vaadittavat terveys tarkastukset sekä englannin testit sekä teidän täytyy todistaa suhteenne toisiinne.
Hinta päähakijalta ilman perheenjäseniä on tämänpäivän mukaan AUD 3,520.00 eli 2,449.81 €.

MUITA VIISUMEJA

Prospective Marriage visa (subclass 300)

Viisumi on tarkoitettu henkilöille joilla on tarkoitus saapua maahan ja mennä naimisiin

  • Australian kansalaisen
  • Australiassa pysyvällä oleskeluluvalla
  • Uuden-Seelannin kansalaisen kanssa.
Viisumi on väliaikainen viisumi ja se on voimassa 9 kuukauden ajan, passisi tulee olla voimassa koko tänä aikana. Sinun tulee olla Australian ulkopuolella hakiessasi viisumia sekä useimmissa tapauksissa kunnes se on sinulle myönnetty. Voit kuitenkin mennä naimisiin missä maassa tahansa, häiden ei tule olla nimenomaan Australiassa.

Viisumi sallii sinun:

  • Saapua Australiaan ennen kuin menet naimisiin puolisosi kanssa
  • Saapua ja poistua maasta rajattomasti
  • työskennellä ja opiskella Australiassa
  • anoa Puoliso viisumia häiden jälkeen
Sinun täytyy todistaa, että olet aikeissa mennä naimisiin puolisosi kanssa niiden 9 kuukauden aikana ja elää avioparina. Sinun tulee myös todistaa, että tunnet puolisosi henkilökohtaisesti ettekä ole tavanneet esimerkiksi internetin välityksellä. Sinun tulee olla yli 18-vuotias sekä suorittaa vaadittavat testit.

Viisumi kustantaa tämän päivän mukaan AUD 3,085.00 eli 2,147.06€


Partner (Provisional) visa (subclass 309) and Partner (Migrant) visa (subclass 100)

Voit saada viisumin, jos olet naimisissa tai vakituisessa parisuhteessa

  • Australian kansalaiseen
  • Australiassa pysyvällä oleskeluluvalla olevaan
  • Uuden-Seelannin kansalaiseen
Sinun tulee olla Australian ulkopuolella hakeaksesi viisumia.
Puoliso (väliaikainen) viisumi (subclass 309) on ensimmäinen askel kohti Puoliso (pysyvä) viisumia (subclass 100) Teet ainoastaan yhden viisumi hakemuksen ja maksat näin ollen vain yhden maksun, hakemukset käsitellään kahdessa vaiheessa noin kahden vuoden päässä toisistaan.
Sinun tulee olla Australian ulkopuolella kun haet ensimmäistä vaihetta ja siihen saakka kunnes se myönnetään. Toisessa vaiheessa voit olla Australiassa.

Sinun tulee olla aidossa ja jatkuvassa suhteessa puolisoosi. Teidän tulee asua yhdessä, ja jos ette niin sen tulee olla vain väliaikaista. Molempien osapuolien tulee olla samalla aaltopituudella suhteen tulevaisuudesta.

Naimisissa olevat hakijat
Avioliiton tulee olla Australian lakien hyväksymä. Alaikäisenä naimisiin menevä, moniavioinen tai samaasukupuolta olevat liitot eivät ole Australian lakien hyväksymiä. Kuitenkin tietyissä tapauksissa jos toinen puolisoista on alle 18-vuotias voidaan viisumia anoa. Samaasukupuolta olevat parit voivat anoa vakituisessa parisuhteessa olevana viisumia.

De facto hakijat
En ole löytänyt de facto sanalle tarkkaa suomennusta mutta käsittäisin tämän tarkoittavan avoliittoa sekä vakituista parisuhdetta.
Sinun tulee olla ollut suhteessa vähintään 12 kuukautta ennen viisumin hakemista, tapailu vaihetta ei huomioida.
Tietyissä tapaiksissa voit kuitenkin anoa viisumia ennen kuin 12 kuukautta suhteelle tulee täyteen, tälläisiä tilanteita ovat muun muassa

  • teillä on yhteinen lapsi
  • puolisollesi on myönnetty huminataarinen viisumi ja teidän suhteenne oli tänä aikana jo olemassa ja olette kertoneet suhteenne tilasta ennen huminataarisen viisumin myöntämistä.
Tässäkin viisumissa vaaditaan vaadittavat lääkärintarkastukset.
Viisumi on voimassa niin kauan kunnes saat pysyvän oleskeluluvan, sinulle on myönnetty toisen tyyppinen viisumi, viisumi perutaan tai peruutat itse viisumisi.
Viisumi antaa sinun saapua Australiaan ja pysyä täällä kunnes viisumin toinen vaihe on käsitelty. Saat lisäksi työskennellä ja opiskella Australiassa sekä olet oikeutettu Medicare korttiin.
Viisumin kustannus on tällä hetkellä AUD 3,085.00 eli 2,147.06 €


Haluan vielä korostaa, että tässä on vain murto-osa tietoa viisumeista sekä vain muutamasta viisumista. En ole ammattilainen enkä ole perehtynyt viisumiasioihin tuntikausia. Tarkemman ja oikean tiedon löydät Australian hallituksen sivuilta: http://www.immi.gov.au/Pages/Welcome.aspx

Koitin valikoida sellaisia viisumi luokkia, joista saattaisi olla eniten hyötyä ja viisumiluokkia joihin jaksoin itse hieman perehtyä. Toivottavasti oli jotakin apua ja jos on kysyttävä voin parhaani mukaan vastailla. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti