keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Työpaikan pikkujouluja

Heti alkuun kaikista tärkein.. 

Oikein Paljon Onnea Rakkaalle Äidille Syntymäpäivänä!!! ♥♥♥



Kävin viime viikolla pomoni kotona kun hän tarvitsi apua ilmastointilaitteiden kantamisessa, olivat sen verran painavia ettei hän niitä saanut kaksin vaimon kanssa raahattua ja työpäivän jälkeen lupasin sitten auttaa.
Heti ovesta sisään päästyä kuulin karjaisun "be quiet!", ja olin aika hämilläni kun en mitään ollut kerennyt edes sanomaan. Pomo vaimonsa kanssa siinä naureskeli, että heidän papukaijansa se vaan huutelee. Kyllä! Heillä on puhuva papukaija! Tosin ei se osaa kun muutaman sanan sanoa, mutta kuitenkin, olin yllättynyt.


Talo oli aivan älyttömän upea! Kävin ainoastaan ala-kerrassa, mutta jo pelkästään siellä oli neljä isoa makkaria, kaksi kylppäriä, pieni elokuvasali, olohuone sekä keittiö ja muutama ovi vielä joihinkin muihin tiloihin. Vihreänä kateudesta ihastelin asuntoa. 
Ehkä ihan hyvä, etten yläkertaan asti päässyt näkemään, olisin varmaankin kuollut kateudesta.
Ehkä jonakin päivänä minullakin on samanlainen talo...Ainakin sitä saa aina haaveilla.




Maanantaina meillä oli työpaikan pikkujoulu illallinen ravintolassa. Pitkästä aikaa pääsin syömään kunnon lohta ja söinkin sitten niin paljon ettei tiistaina ollut nälkä kuin vasta illalla. 
Työkaverit naureskelivatkin, että miten paljon oikein minuun mahtuu, mutta kun oli vain niin hyvää.. :)
Pikkujouluruokailu meni oikein hyvin ja oli todella hauska ja rento tunnelma. Osasin myös suomalaisena nauttia muutaman lasillisen vain viiniä, en siis sortunut suomalaisiin tapoihin ja vetänyt perskännejä pikkujouluissa, haha. :) Ei pidä yleistää, mutta näinhän se useasti kuitenkin on.

Paikalla oli myös toisten puolisoja ja toinen pomon pojista sekä yhteistyökumppaneja yhdestä toisesta yrityksestä.
Minulta kyseltiin todella paljon Suomesta, mistä päin Suomea olen, keskiyön auringosta, kaamoksesta, Suomen kulttuurista, jouluperinteistä ynnä muusta. Yksi naurettavin kysymys oli, että onko kaikki suomalaiset vaalea hiuksisia ja sinisilmäisiä!

Kiva oli kuitenkin kertoilla kun tuntui, että ihmiset olivat aidosti kiinnostuneita ja halukkaita kuulemaan. Osa ei ole ikinä edes nähnyt lunta elämäsä aikana! Tuntuu niin oudolta ajatukselta.


Tämän näköisenä menin pikkujouluihin edustamaan. Pomo sanoi, että laita jotakin siistiä, mutta ei liian juhlavaa mutta ei kuitenkaan liian arkista, stressaa siinä sitten että mitähän hittoa sitä laittaisi päälle.. :) 
Peili oli ainakin erittäin puhdas kuvan otto hetkellä! :)

Tuntuu, että olen todella hyvin päässyt työporukkaan mukaan ja minut onkin otettu vastaan hyvin. 




Ylempänä ensimmäisen kuvan otin levähdysalueelta jokin aika jo sitten kun olin työpaikan autolla viemässä toimitusta. Tuli jotenkin sellainen pieni suomalainen maisema mieleen?

Ja, kuten toisesta kuvasta näkyy on hellettä pitänyt! En mä taida näihin näin kuumiin päiviin kyllä ikinä tottua, vaikka mielummin mä kuumasta kun kylmästä pidän, niin ei näin joulun alla tunnu kivalta kuitenkaan!

Täällä päin joulupukki liikkuu bussilla! Pikkuhiljaa pitäisi kai alkaa uskomaan, että kyllä se joulu on lähestymässä.

Eilen kävin hakemassa tilaamani ruisleivät sekä joululaatikot suomalaisen naisen luota, jonka Estonia talolla tapasin Julian kanssa. Julia itse ei päässytkään eilen paikalle, joten otin myöskin hänen tilauksensa.
Hänen kotiinsa mentyä olikin paikalla myös hänen suomalainen miehensä sekä heidän suomalainen ystäväpariskuntansa, jotka hekin asuvat Australiassa. 
Samantien sainkin kutsun ruokapöytään ja siinä hieman kauhistelin kun tarjolla oli liharuokaa ja kun itse en punaista lihaa ollenkaan syö niin mietiskelin miten osaan kohteliaasti kieltäytyä, etteivät vaan pahastu. Eivät pahastuneet ja sainkin mahantäydeltä salaattia, ruisleipää, karjalanpiirakoita, joulutorttua ja pipareita. Oli kun mummolassa olisi käynyt syömässä. :) 

Juteltiin siinä noin tunnin verran ja sain kutsuja erilaisiin Suomi-tapahtumiin, joita täällä päin järjestetään, täytyy katsoa miten aikataulut sopivat, joihinkin olisi kiva ihan jo mielenkiinnosta mennä paikalle. 

Heidän asuntonsa sijaitsee kahden junapysäkin päässä minun työpaikaltani ja nainen lupasikin minulle tilauksesta ruisleipää sekä karjalanpiirakoita tehdä jos vain haluan ja pääsen sieltä hakemaan. Aika onnellista tyttöä olen tällä hetkellä,kun nyt tietää mistä aitoa kotona leivottua ruisleipää saan jatkossakin!! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti