keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Uudet tuulet työn suhteen

Olen aloittanut uudessa työpaikassa - reilu kuukausi sitten.. Yksi lisäsyy siihen miksi postaukset ovat jääneet niin vähäiseksi kun kiirettä on pitänyt monestakin syystä.

Miksi vaihdoin työpaikkaa?

Kun vielä työskentelin entisessä työpaikassani lähetti silloinen pomoni minut heidän kanssa yhteistyötä tekevään yhtiöön toimittamaan pakettia. (Noin kolmisen kuukautta sitten)
Sinne mennessäni olikin poikkeuksellisesti yhtiön omistaja ottamassa lähetystä vastaan ja jäimmekin keskustelemaan niitä näitä melkeinpä tunnin ajaksi keskenämme.

Kun saavuin takaisin entiselle työpaikalleni silloinen pomoni kertoi että kyseisen yhtiön omistaja oli soittanut hänelle ja sanonut, että tahtoisi palkata minut heidän työpaikalleen. Naureskeltiin siitä sitten että ei oltaisi uskottu, kun tosiaan oltiin niitä näitä juteltu enkä ollut paljoa miettinyt mitä suustani päästän.
Jokatapauksessa kyseisen yhtiön omistaja soitteli sitten melkeinpä viikon välein ja kyseli voisinko mitä toimittaa seuraavan lähetyksen kanssa ja hän voisi kertoa hänen yhtiön toiminnasta ja muusta. Silloinen pomoni sanoi suoraan, että hänen puolestaan jos minulla vain on kiinnostusta, niin voisin vaihtaa kyseiseen firmaan töihin. Hän sanoi, että saisin laajemman työkuvan, paremmat etenemismahdollisuudet ja parempaa palkkaa, koska kyseinen yhtiö on aika suuri.

Seuraavan kerran toimitin heille heidän tilaustaan ja yhtiön omistaja oli vastassa niinkun oli lupaillutkin. Käytiin siinä keskustelua, että jos hänen firmaansa siirtyisin, niin mitä se käytännössä tarkoittaisi ja mitä työkuva olisi minun kohdallani. Hän oli tietoinen, että opiskelijaviisumilla saan työskennellä vain tietyn määrän tunteja viikossa ja opiskelen pääsääntöisesti ja hän oli ihan suostuvainen tähän. Hän oli tyytyväinen myös siihen mitä opiskelen ja sanoi, että jos vain diplomin tulen koulusta saamaan, niinkuin tarkoitus on, niin hyvät työmahdollisuuden on edessä. :)

Hän oli silloisen pomoni kanssa sopinut, että jään sinne samana päivänä tunniksi kokeilemaan miten minulta sujuu puhelimen kautta asiakkaiden kanssa neuvottelu sekä tilausten tekeminen. Hieman yllättäen tilanne tuli, mutta suostuin tietysti kuitenkin. Minut laitettiin toimiston perälle työskentelemään, ettei tarvinnut asiakkaita vastaan ottaa tai heitä ohjeistaa, kun enpä siintä mitään olisi tiennytkään...


Hiema oli pöytä sekaisin samantien kun koitin siinä pärjätä, mutta hyvin sujui kuitenkin. Hän sanoi, että olisi minut valmis palkkaamaan jos vain haluan ja pyysi ilmoittelemaan päätökseni sen viikon aikana.

Entiselle työpaikalleni palattuani juttelin silloisen pomoni kanssa ja sovittiin, että hoidan sen projektin mitä sillä hetkellä olin tekemässä loppuun ja sen jälkeen siirryn uuteen työkuvaan kyseiseen firmaan. 

Nyt olen sitten uudessa työpaikassani tosiaan ollut sen reilun kuukauden ja hyvin on mennyt. Jokaisella työvuorollani minulle opetetaan uutta ja tarkoitus on, että myöhemmin voisin pyörittää tiettyjä firman osa-alueita yksin. Kova luotto on siis nykyisellä pomollani minuun, ei paineita yhtään haha. :)
Tällä hetkellä hoidan tilaukset, laskutuksen, toimitusten järjestämisen ja aikatauluttamisen, kokousten järjestämisen jne...

Katsotaan tässä pikkuhiljaa miten lähtee asiat sujumaan ja etenemään. :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti