maanantai 8. joulukuuta 2014

Royal National Park



Sunnuntaina kävin kaverin kanssa Royal National Park:ssa joka sijaitsee noin 30 kilometriä Sydneystä etelään päin. 
Lähdimme ajelemaan siinä aamu yhdeksän aikoihin ja takaisin tultiin neljältä iltapäivällä. Enemmänkin olisi ollut siellä nähtävää ja monta tuntia olisi saanut kulumaan jo pelkästään maisemia katsellessa, iltapäivällä alkoi kuitenkin tihkuvan vettä siihen malliin, että päätimme suunnata takaisin päin hyvissä ajoin. 

Paljon oli porukkaa liikkeellä niin nuoresta vanhempanakin ja kaikki tuntuivat olevan erityisen hyvällä tuulella. Itse en ole koskaan ollut lähelläkään kyseistä paikkaa, joten päivä oli minulle mukava koska pääsin näkemään uusia maisemia ja hetkeksi eroon kaupungin vilskeestä. 
Tykkään kun pääsen näkemään uusia maisemia ja tuntuu kun olisi aivan uutta energiaa tällaisten pienien retkien jälkeen. 




En pistänyt yhtään pahakseni ajellen tälläisissä maisemissa, kaupungista vain hetken ajomatka ja tuntuu kun olisi aivan eri maailmassa. Ajatus kulkee ja mieli lepää :) 

Sydneyssä on nyt viimeisen viikon aikana ollut todella kurjat ilmat, satanut vettä oikeastaan jokaisena päivänä ja ukkostanut oikein urakalla joten kun sunnuntai aamuna ilma näytti aurinkoiselta ei ollut pienintäkään mahdollisuutta, että päivä olisi sisällä tullit vietettyä. 

Ajeltiin maisemareittejä pitkin ja välillä pysähdyttiin vain ihailemaan näkymiä. 
Vaikka suurkaupungin elämästä tykkäänkin kovasti, niin kyllä tällaiset pienet irtiotot tekee kyllä niin hyvää! Tälläisten päivien jälkeen muistuu kyllä taas hyvin mieleen miksi tämä maa on vienyt sydämeni kokonaan ja miksi Suomen pimeys varsinkin tähän aikaan vuodesta ei houkuta yhtään tätä tyttöä. 


Kotiin päin tultaessa pysähdyttiin ylläolevaan kahvila-ravintolaan hetkeksi. Kyseinen paikka sijaitsi aivan merenpinnan yläpuolella ja olisin voinut jäädä nauttimaan elämästä sinne pidemmäksikin aikaa. 
Onneksi uusi reissu on suunnitteilla ja silloin pääsen taas näkemään jotain uutta. 

Kaveri kenen kanssa olin liikenteessä on käynyt Royal National Park:ssa ja sen ympäristössä useita kertoja, joten helpolla pääsen kun toinen tietää ne parhaimmat maisemat ja reitit. 

Vaikka maanantait ovatkin ne kaikista vaikeimmat päivät minulle, niin tänään maanantai sujui yllättävän hyvin kun oli mieleinen päivä takana. Energiaa siis koko viikolle. :) Tästä on hyvä jatkaa.


Jeeeeeeees ;)

-J

1 kommentti:

  1. Tässäpä joutessani yövuoroissa istuessa lukaisin vanhan blogisi ja suurimman osan tästä nykyisestäkin läpi. Valtavan iso kiitos kaikista teksteistäsi, oon poikakaverin kanssa kesällä suuntaamassa working holiday -viisumilla sinne ja so far juuri teikäläisen blogeista on ollut eniten iloa ja apua. Nykyisellään ei enää ehkä vastaavanlaista hyötyä mutta noista 2010 -> teksteistä joo, tuskin asiat niin kovasti on muuttuneet siellä päässä :) mielenkiinnolla oon tätäkin lukenut ja kirjanmerkkeihin menee et tulee jatkossakin selattua.

    VastaaPoista